Biografie Frieda Declercq

Frieda Declercq  behaalde haar licentiaat in de rechten en  het aggregaat hoger middelbaar onderwijs en hoger niet-universitair onderwijs in de rechten aan de Katholieke Universiteit te Leuven in 1976, ze werd hetzelfde jaar advocaat bij de balie te Brussel.  In 1982 volgde ze de European Young Lawyers Course aan de University of Edinburgh. In 1983 kende de Faculté Universitaire St.Louis te Brussel haar  het diploma “ Exercice du Leadership “ toe.

Ze was lid van de raad van de Nederlandse orde van advocaten bij de balie te Brussel ( 1987-1990 ). Sinds 1995 is ze plaatsvervangend Vrederechter van het kanton Zaventem-Overijse. Frieda treedt sedert 2018 op als bemiddelaar van de Provincie Vlaams-Brabant.

Loopbaan & praktijk

Frieda  heeft zich gespecialiseerd in het  aansprakelijkheidsrecht- verzekeringsrecht  (met inbegrip lichamelijke letsels, verkeerszaken, verhaal arbeidsongevallen, …) en het aannemingsrecht. Daarnaast treedt ze op in commerciële geschillen en heeft ze een lange ervaring in alle domeinen van mede-eigendom.

Talenkennis

Frieda is  Nederlandstalig en drukt zich vlot uit in het  Frans en Engels en heeft een praktische kennis van het Spaans.